Od niedawna w stanie Teksas znajduje się nietypowa (nawet jak na standardy USA) atrakcja. Jest to restauracja typu drive-thru przyjazna dla kierowców TIR-ów. Ogromna hala jest w stanie obsłużyć głodnych kierowców, którzy mogą zamawiać swoje ulubione potrawy z grilla bez wysiadania zza kierownicy.
Na temat restauracji powstał nawet materiał filmowy udostępniony przez NewsWest9. W nagraniu truckerzy chwalą kuchnię oraz obsługę w Mustang Country BBQ oraz zwracają uwagę na najważniejsze, czyli możliwość zakupu jedzenia bez przerywania trasy i parkowania. W przypadku TIR-ów to bardzo ważny czynnik zachęcający do odwiedzin.
Właściciel Mustang Country BBQ Martin Martinez powiedział w wywiadzie dla jednej z teksańskich telewizji, że drive-thru przyciąga kierowców ciężarówek z wielu południowo-zachodnich stanów. Do knajpy przyjeżdżają truckerzy z Kalifornii, Nowego Meksyku, Kolorado i Oklahomy. Dowiadują się o tym miejscu pocztą pantoflową i przyjeżdżają sprawdzić ten lokal. Zdaniem Martineza, kiedy 40-tonowy kolos wjeżdża do hali, to naprawdę robi to wrażenie.
Ciekawe co byłoby, gdyby tego typu restauracja pojawiła się w Polsce i czy ITD byłaby pobłażliwa wobec kierowców, którzy skręcili np. na kiełbaskę z grilla z musztardą, chlebem i ogórkiem kiszonym. Smacznego, "mobilki".