Zawiera ona opis blisko 10 tys. obiektów noclegowych i lokali gastronomicznych. Wszystkie zostały dokładnie zaprezentowane (wraz z adresami, numerami telefonów i faksów, a także adresami internetowymi i pocztą elektroniczną), podano także liczbę miejsc i pokoi, ich standard oraz ceny (w przypadku hoteli, pensjonatów i moteli). W opisie restauracji i barów nie zabrakło za to krótkiej informacji o profilu kulinarnym, przykładowych cen za zestawy i zaznaczenia specjalności zakładu. To, co może być bardzo przydatne dla klientów, to sklasyfikowanie (gwiazdkami) poszczególnych obiektów, a także zaznaczenie, które z miejsc są ciekawe do odwiedzenia i mają niepowtarzalny klimat. Dla zmotoryzowanych przygotowano także mały atlas samochodowy Polski w skali 1:750 000 z zaznaczonymi miejscowościami, w których znajdują się obiekty prezentowane w informatorze. Oprócz wyczerpującej informacji (po polsku, angielsku i niemiecku) wszysy nabywcy uzyskują jeszcze jeden przywilej - dołączoną do książki kartę rabatową (z 10-proc. zniżką) na usługi oferowane przez oznaczone obiekty.Cena informatora 50 zł.
"Pascal 2002"
Gdzie znaleźć niedrogi i zarazem dobry hotel? Gdzie smacznie zjeść w miłym otoczeniu? Na te pytania już po raz drugi pomoże odpowiedzieć najnowsze wydanie przewodnika po hotelach i restauracjach w Polsce - "Pascal 2002". Jest to unikatowa publikacja tego typu w naszym kraju.